zondag 9 juli 2017

8 juli : Monteverde

Sun is shining ! Vandaag geen trekking of zo. We gaan rustig Santa Helena verkennen. Eerste stop
Monteverde NP waar we een trekking voor morgen hebben geboekt. Afspraak 07u30. Dan naar het dorp op zoek naar een ATM, we hebben weer wat centen nodig. Daarna een souvenirshop ingedoken. Een T-shirt, een cap, een ceintuur want mijn nieuwe shorts zakken af. Nog wat muggenmelk ingeslaan. Is wel nodig want die beesten bijten serieus. Daarna naar het serpentarium om wat reptielen – zeg maar slangen – van nabij te bekijken. Wil ik niet in het wild tegenkomen. Pffft. 





Dan was de orchideeentuin aan de beurt. We kregen een rondleiding inclusief loep. Leuke dingetjes gezien.





Even verpozen met een icetea. Daarna richting Santa Helena NP, een trip van 5 km over onverharde – bumpy – weg. Misschien iets voor overmorgen ? Lunch aan een pretpark waar je met een harnas door de boomtoppen kan zweven of glijden. Vind ik maar niks. Dan zijn we terug naar Monteverde gereden om de kolibri’s te bekijken. Ze hebben daar bekers en schaaltjes met suikerwater opgehangen en die beestjes komen daar lekker van snoepen. Leuk. 




Rond half 5 waren we terug in het hotel en gelijk maar een hike in Santa Helena NP gereserveerd voor overmorgen.


Nu naar bed, morgen vroeg op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...