maandag 17 juli 2017

15 juli : Uvita

Om 08u00 vertrokken we met de auto naar Uvita voor onze afspraak met Bahia Aventuras. Bij hen hadden we de Whale Tour geboekt. We waren met 15 personen voor de trip. Daarna terug met de auto naar Marino Ballena NP waar de boot ligt. Vanop het strand door het water de boot op. We hadden al direct geluk : een mannetje bultrug kwam naar de oppervlakte om te ademen. Hij spuit !
Eens die terug de dieperik in gaat kan het tot 20 minuten duren voor die terug bovenkomt. En waar dan ? We speurden met z’n allen de oceaan af. We zagen hem nog een keer of 2. Toen gingen we op zoek naar de vrouwtje met kalf. Die moeten vlugger boven komen en zijn dus makkelijker te volgen. Nog een zeeschildpad gespot ook. De zoektocht scheen op een flop uit te draaien, niks te zien. We voeren dan maar langs de kust op zoek naar vogels. Net toen we de boot gingen stilleggen om een plons in het water te nemen, kreeg de schipper een berichtje dat er even verderop toch een vrouwtje met kalf was gespot. Wij daarheen. Het loonde de moeite. Het kalf was zo vrolijk dat het regelmatig omhoog sprong. Om een goede foto te maken was een probleem aangezien de boot op en neer ging met de deining. Deze ontmoeting maakte de trip zijn geld waard.

Toen we terug aan het strand aangekomen waren, zijn we daar nog een poos gebleven en een lekkere plons in de oceaan gemaakt. Rond 14u00 waren we terug. Eerst in de douche om al dat zout af te spoelen en dan zijn we terug naar het lookout punt gegaan om nog wat vogels te spotten. Weeral geluk : een drietal toekans zaten ons op te wachten.

Rond 18u gaan dineren en dan naar de kamer. Nu even genieten van een Centenario.


Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...