maandag 17 juli 2017

14 juli : Uvita

We verkassen vandaag naar Uvita, de kortste verplaatsing in onze rondreis, zo’n 68 km. Uvita ligt aan het Marino Ballena NP, Een protected area in zee. De bultrug walvissen komen hier hun jongen ter wereld brengen. Verblijf in de Cusinga Eco Lodge. 10 mooie bungalows op een heuvel met zicht op zee. We kwamen aan omstreeks 11 uur. Onze bungalow was al vrij dus we konden gelijk inchecken. Na de lunch besloten we om naar de strand te gaan. Je moet wel een tocht van 1,6km door het woud ondernemen op een slijkerig pad vol met boomwortels. Op het einde ging het pad steil naar beneden en kwamen we op het strand. Ik had voorafgaand de getijden nagekeken en vanaf 12u was het eb. Dus geen probleem. Er was niemand. We hadden het hele strand voor ons alleen, zo’n 1km zand. Schitterend Robinson Crusoe gevoel. De zee, het strand en dan het regenwoud, helemaal voor ons alleen. Om beurten, je weet nooit wie onze rugzak komt pikken, doken we de Pacific Ocean in. Verfrissend en plezant. Tegen een uur of 4 kwam het tij terug opzetten dus zijn we op ons gemakje teruggekeerd. Tof. Zelfs TM vond dit geweldig.





Even het zout onder de douche afgespoeld en dan naar het lookout point. Daar zaten nog Belgen naar vogels te kijken. Eindelijk een mooie foto van een toekan kunnen maken. We hadden die al veel eerder gezien maar dan hoog in de bomen. Nu zaten ze vlakbij. Bij een glaasje witte wijn de zon zien ondergaan.



Diner was catch of the day met tamarinde saus voor TM en een lekkere steak voor mezelf overgoten met een glaasje witte wijn. Gezellig. Zelfs de temperatuur was aangenaam met een zeebriesje.


Morgen gaan we trachten walvissen te spotten. Slaapwel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...