zaterdag 22 juli 2017

19 juli : Drake Bay.

Vandaag gaan we snorkelen aan Cano Eiland, een 45 minuten varen van hier. Weer vroeg op. Op de heenweg ogen goed open want de kans bestaat dat je walvissen en dolfijnen ziet. Ikke dus als eerste dolfijnen gespot. Een groepje van een 10-tal jonge dieren. Schitterend.



Er stond noorderwind aan de snorkelplaats dus de zee was ruw met veel golven, niet echt goed. Zicht onder water was betrekkelijk. Er is geen rif maar wel vulkaanrotsen met hier en daar wat koraal. Waar er alleen zand op de bodem lag, zagen we niets. Op de ondiepere plekken toch wat mooie soorten gezien zoals een koffervis, …..

TM zag het even niet meer zitten. Ze werd misselijk door de golven en besloot de 2de snorkeltocht over te slaan. Op de boot was het niet veel beter want die kabbelde maar wat rond en zo werd ze nog misselijker.

Ze was echter niet alleen. Een Duits meisje had haar ontbijt al aan de golven toevertrouwd.

Dan maar de weg – zeg maar vaarbaan – naar het hotel terug ingezet. Rond 13u30 waren we terug. Madam ligt nu te ronken in haar hangmat.

Een beetje teleurstellend, maar ja we zijn ondertussen al verwend.

Straks de koffers wat herschikken want morgen varen we terug naar Sierpe, weer vroeg op. Daar pikken we de auto op en gaan verder naar onze laatste bestemming San Gerardo De Dota om de Quetzal in het vizier te krijgen.


Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...