zaterdag 22 juli 2017

17 juli : Drake Bay

Op de website van het Pirate Cove hotel gelezen dat de weg van Uvita naar Drake in het regenseizoen – nu dus – soms moeilijk te berijden valt omdat een aantal rivieren de weg kruisen en het water dan hoog staat. Niet door te komen, zelfs niet met een deftige 4x4. Even een whatsapp naar de touroperator om te vragen hoe het zit. Ze raadden ons aan om om te rijden via Sierpe en daar de boot te nemen naar Drake. Er is parking voor de auto voorzien. Kostenplaatje 25$ pp enkele reis plus 6$ per dag parking. Even Atuu ingeschakeld daar dit had moeten voorzien zijn in de totaalprijs van de reis. Alles kwam goed. We moeten nu enkel de parking voor de auto betalen.

De boot vertrok om 11u30. Via de rivier door het mangrovebos en dan op de oceaan. Een tocht van een uurtje. De kapitein moest alle zeilen bijzetten op de monding van de rivier om veilig over de branding – golven – van de oceaan te komen. Even spannend.

Landing dus op het strand van het hotel, Pirate Cove. De bagage werd naar de receptie gebracht en we kregen een de luxe bungalow toegewezen – met airco … Mooi met zicht op zee vlak aan het strand. Gelijk ons zwemkostuum aangetrokken en gaan zwemmen. Het strand was weer voor ons alleen. Lekker surfen op de branding.

Voor morgen een trek door Corcovado NP geboekt.


Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...