zaterdag 8 juli 2017

5 juli : Sarapiqui

Deze morgen een boottocht op de Sarapiqui gemaakt. Vergelijkbaar met de kanalen in Tortuguero maar toch weer anders. We zagen hoog in een boom een toekan. Beetje verder een luiaard en aan de andere oever een krokodil van zo’n 1.5 meter …
De brulapen waren niet ver weg aan hun gebrul te horen. Even later vonden we ze in een boom boven de rivier. Het schijten begon weer. Ijsvogels vlogen heen en weer en de aalscholvers zaten hun vleugels te drogen op een boomstam.





Weeral een leuke tocht.

Na een stop aan de bank, we hebben wat centen nodig, verder gereden naar een kikkerhotel – Frogs Heaven. Een bioloog heeft daar een lap grond omgetoverd tot botanische tuin en daar een 20-tal soorten kikkers in uitgezet. We zagen enkele prachtige exemplaren zoals de blue jeans dart frog, de black and green dart frog, de strawberry frog en bovenal het uithangbord van Costa Rica de gaudy leaf frog. Speciaal was ook de glass frog, die zijn buik is doorzichtig. Je ziet zijn organen zo zitten.





Toffe pee die bioloog. Toen we vertrokken, kwam er net een groep Belgen van Joker Reizen binnenvallen.

Terug in het hotel een plons in het zwembad, de vuile was opgeleverd en iets gaan drinken in de bar. We werden daar uitgenodigd om mee een lezing te volgen over hoe de lodge meehelpt om de biodiversiteit in stand te houden. Dit keer ging het over kikkers. Toeval en leerrijk.


Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...