maandag 3 juli 2017

2 juli : Puerto Viejo

Het heeft heel de nacht en de ganse morgen geregend , stortbuien met donder en bliksem. Buiten ontbijten hebben we dus weinig uitgespookt. Vanop het terras toch een paar keer onze nieuwe vriend de agouti gezien. Moet toch trachten hem of haar eens goed op de foto te krijgen. Tegen de middag begon het op te klaren en hield het op met regenen. Tijd voor een wandeling. In de buurt is niet veel te beleven dus staken we de baan over voor een strandwandeling. Dit stuk strand – playa cocles – staat bekend om zijn woeste branding en dus surfers. TM ging even de temperatuur van het water checken. Ik riep haar voor een foto en toen had een golf haar te pakken. Nat tot op de onderbroek, hihihihihi. Beetje verder 2 surfers gade geslagen. Tijd voor een drankje in een reggae bar. Bob leeft hier nog altijd verder.





Even buiten het dorp ligt een kleine botanische tuin annex chocolade fabriekje. Daar zijn we in de namiddag naartoe gereden. Na al die regen lagen de paden er vreselijk modderig bij dus dat bezoek was vlug afgelopen. Toch interessant : inheemse planten, verschillende soort fruit zoals durian, mangoestan, ramboetan, jackfruit, stervrucht, geen zaken die jer hier in CR verwacht. Toen kwamen we op een plek waar er een hoop bromelia’s bij mekaar groeiden en ja hoor : pijlgifkikkers ! Vuurrood, een 3-tal cm groot. Echt schitterend. We vonder er een 10-tal, wel allemaal dezelfde.




Op het einde van de wandeling kregen we nog een lekker sapje aangeboden samen met wat lekker fruit en natuurlijk een stukje chocolade. 70% cacao, lekker bitter.

Op de terugweg een stop aan de lokale supermarkt voor een paar flessen water en wat blikjes bier.

Terug in het hotel het zwembad ingedoken. De zon was ondertussen tevoorschijn gekomen. Lekker. Na al die regen was het serieus afgekoeld. Nog wat fauna gespot zoals een eekhoorn, een kolibri, onze agouti, een basilisk hagedis, een grote sprinkhaan.






Tijd voor het diner waar TM vleesspiezen naar binnen heeft gespeeld en ik een lekkere Argentijnse steak.

Als alles – het weer dus – meezit gaan we morgen snorkelen en hiken door Cahuita NP. Hoop dat die Vanille weer bloeit zoals 12 jaar geleden.


My rastaman vibration is positive. See Yah.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...