zaterdag 8 juli 2017

7 juli : Monteverde

Na het ontbijt vaarwel gezegd tegen Selva Verde en op weg naar Monteverde.

Volgens de GPS kon je ofwel langs het noorden – via Arenal of langs het zuiden – via San jose rijden. De Arenal route leek me het leukst. We reden op smalle baantjes richting La Fortuna waar we een stop hielden en een naturales dronken. Dan de leuke weg langs het Arenal meer – geen Sobralia in bloei. Aan de splitsing met de 4E gingen we rechtsaf en stopten aan de German Bakery waar we een sandwich met bratwurst naar binnen hebben gespeeld. Op ongeveer 40 km van onze bestemming heb ik het stuur overgegeven aan mijn chef. Na ongeveer 200m hield het asfalt op en begon de onverharde weg. Dit heeft ze 12 jaar geleden ook gedaan. Het begon te regenen. Omstreeks 15u30 kwamen we aan de Trapp Family Lodge. Blijkbaar zijn dit nog afstammelingen van de Von Trapps uit de Sound Of Music.




Wel een serieus verschil : van 32 naar 23 graden en regen. Er ligt een dekbed en een deken op het bed. Geen fan of airco. Net een lekkere steak gegeten. Nu nog even naat het voetbal op TV kijken. Het is Costa Rica vs Honduras in de Gold Cup. Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...