zaterdag 8 juli 2017

3 juli : Puerto Viejo.

Vandaag een hike door Cahuita NP. Snorkeling zit er niet in, de boten varen niet uit, golven zijn te hoog. Geen probleem. Pickup omstreeks 09u00. Het is maar 9 km rijden en het is droog. We krijgen een gids mee. Mooi, 2 ogen extra. De trail loopt door primair en secundair laaglandregenwoud langs de zee. We hoorden al direct brulapen. Even later zagen we ze ook. En zij ons. Als vorm van verdediging schijten ze naar beneden. We konden de shit maar net ontwijken. Wat hebben we nog allemaal gezien ? 2 eyelash palm pitvipers – zeer giftig – maar ze sliepen. Wasberen, een toekan, eekhoorns, krabben, hagedissen, een vine snake.









We hebben daar toch een uur of 5 rondgelopen. Leuk. Inbegrepen was een lunch. Bij terugkomst in ons hotel direct zwemshort aangeschoten en het zwembad in. Effe afkoelen. Bij het diner was er discussie ontstaan tussen ons en de kelner wanneer we nu gingen vertrekken. Hij zei morgen en wij overnorgen. Toch even nagekeken en de kelner had gelijk. We moeten morgen verkassen. Even de dagen verward. No prob. We hebben morgen toch tijd genoeg, het is maar een uur of vier rijden naar onze volgende bestemming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...