zondag 1 juli 2018

Zaterdag 30 juni :

Vandaag bezoek aan Bilbao.

Na een overheerlijk ontbijt onder een stralende zon met de auto langs de reeds bekende kronkelwegen richting het Guggenheim. We vonden gemakkelijk een parkeerplaats dichtbij het museum in een ondergrondse parking. Toch iets veiliger denk ik. Een korte wandeling langs de rivier, entreekaartjes gekocht (16 €) en dan genieten van de hedendaagse kunst en het gebouw.



Toch leuke dingen gezien zoals een paar schoenen gemaakt van potten en pannen, een luchter helemaal van tampons en een doolhof waar je misselijk van wordt. Het museum telt 20 zalen die over 3 verdiepingen zijn verdeeld rond het monumentale atrium van ruim 50m hoog. Tot de eigen collectie van het museum behoren werken van o.a. Andy Warhol. Na ongeveer 2 uurtjes besloten we er de brui aan te geven en iets te gaan drinken in de bar. Voor het museum staat Puppy, een vegetaal kunstwerk dat ondertussen de mascotte van Bilbao is geworden.




We haalden de auto op en reden richting de oude stad, de Casco Viejo. Vanop het Arenal plein de kleine straatjes ingedoken waar het op sommige plekken een drukte van jewelste was. We ploften neer op een terras en bestelden een paar pintxos met een glaasje rode wijn. Op de hoek stond een straatmuzikant met een gitaar en die zette Wish You Were Here in van Pink Floyd, hemels …



Daarna nog wat rondgewandeld in de oude stad. Leuk.

De auto opgehaald en terug naar ons hotel gereden. Bij aankomst betrok de hemel en begon het te onweren. Ik heb dan maar een leuke pot voetbal bekeken waar na afloop Messi en de zijnen naar huis mochten. Rond 19u30 terug naar Bakio aan de kust gereden voor het diner. Een entrecote met pepers en frietjes en een gebakken visje met een slaatje. Een glaasje wijn en een sangria mochten niet ontbreken.


Tot morgen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...