donderdag 5 juli 2018

Donderdag 5 juli :

Na het zoveelste verwenontbijt van lokale produkten deze morgen naar Fuente De gereden op een 30km van hier. Dit dorp ligt op 1000m hoogte en van daaruit vertrekt een kabelbaan naar het 800m hoger gelegen bovenstation waar je een fantastisch uitzicht hebt over het gletsjerdal en de bovenloop van de Deva (als het helder is en de zon schijnt). We hebben wel een uur of twee moeten aanschuiven alvorens we konden vertrekken met de kabelbaan, zoveel volk ….Uiteindelijk toch boven geraakt. Wij zagen alleen wolken. Van daaruit vertrekt een pad naar een berghut. We hebben dit een paar km gevolgd. De hemel klaarde een paar keer op en we kregen schitterende vergezichten te zien. Op sommige plekken lag nog sneeuw. Mooi !








Na een uur of twee terug naar beneden gegaan, zonder aanschuiven deze keer. Op de weg terug gestopt voor de lunch in Mogrovejo, een nog authentiek bergdorpje. Een lekkere kaastafel gegeten.
Mooie vergezichten …



Daarna terug naar Potes om wat boodschappen te doen. Een lokale brandy gekocht. TM ook haar voorraad opgedaan van lokale likeurtjes in klein formaat om te testen. Ben benieuwd hoe dat smaakt. Even terug naar onze Posada waar weer niemand thuis was. Een lekkere douche en dan gaan dineren in Potes. We vonden een resto die een menuutje serveerden voor 13€, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, brood, water en een fles wijn. Lekker. We hebben al eerder zo een menuutje genomen en telkens hebben we een halve fles wijn mee naar huis gepakt. Je kan moeilijk een fles uitdrinken en dan nog met de auto rijden he, zeker niet op die smalle wegen.


Weer een leuke dag gehad. Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...