zondag 1 juli 2018

Vrijdag 29 juni :

Vandaag reisdag. We trekken richting Bilbao. Na het ontbijt rustig ingepakt en met een goed gevoel vertrokken. We besloten om geen autopista te nemen maar langs de kust te rijden. Na de regen van gisteren was het nu zonnig en warm. De weg kronkelde zich langs de kust door bossen en dalen met klaterende riviertjes. Af en toe kwamen we een dorpje tegen met een uitnodigend strand. zoals Zarautz.




Veel verkeer en/of toeristen waren er niet. Rond een uur of 1 een wegwijzer naar een resto gevolgd. Weer een chique spel. De kaart gevraagd, 2 steaks met roquefort saus gekozen samen met een sangria en een glaasje rode wijn. Lekker. Daarna op zoek naar ons hotel, de Casa Rural Goiena op een 10tal km van Bilbao. De GPS in de auto wou niet echt mee dus maar even gestopt aan een tankstation. Die stuurden ons in de juiste richting. Aan de baan stond een bordje, de weg bijna recht omhoog en na 200m bestemming bereikt. Precies in Zwitserland. De kamer viel reuze mee, in de liefdevolle kleuren en met een groot terras. Ontvangst was hartelijk, de vrouw des huizes sprak alleen Spaans, dus TM kon haar weer eens laten gaan. Ik stond erbij en keek ernaar.




Na het uitpakken even pauze op het terras met een pintje. De resto’s gaan toch maar om 20u open. We besloten richting Bakio aan de kust te rijden op een 5-tal km hiervandaan. Gelukkig was er nog parkeerplaats en een plaatsje voor 2 op een terras. Mady gebakken beuling met pepers (?!) en ik een hamburger. Daarna terug naar het hotel en onder de wol. Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...