woensdag 4 juli 2018

Woensdag 4 juli :

Ik had 3 tussenstops in gedachten. Als eerste de grot van Altamira. In 1879 ontdekte Marcelino de Sautuola schilderingen op het plafond van een grot. Na onderzoek blijkt dat het om tekeningen uit de prehistorie gaat. De grot is nu gesloten voor het grote publiek. De ingang van de grot en de zaal met polychrome schilderingen werden nagebouwd en zijn nu te zien in de Neocueva dat deel uitmaakt van het museum.






Als tweede Santillana Del Mar, ons ook aangeraden door de vrouw des huizes van ons huisje in Bilbao. Het dorp bestaat uit 2 hoofdassen die beide naar de kapittelkerk leiden en door steegjes met elkaar zijn verbonden. De meeste huizen dateren uit de 15de- 17de eeuw. In de panden zijn winkeltjes gevestigd die hun lokale spijzen zoals chocolade, cake, kaas, ansjovis, worst e.d. aanprijzen.






De 3de tussenstop werd gekelderd door de regen. We zijn dan maar gaan lunchen. Verder richting Picos overvallen door een onweer. We moesten stoppen, de regen kwam met bakken uit de hemel. Na een kwartiertje konden we verder. De bergen kwamen al in zicht. Vanaf Panes reden we over een schitterende route in een valleitje omringd door bergen. Schitterend. Voorbij Potes leidde een zeer smal weggetje ons naar het verblijf, de Posada Del Bosque. Bij aankomst gaf niemand thuis. Dan maar de bagage uitgeladen en gewacht op het terras. Al even rondgesnuisterd. Het zwembad is operationeel en de ligstoelen ook. TM klaarde helemaal op. Toen kwam een Porsche Panamera het domein opgereden en ja hoor het was de eigenaar. We kregen een ruime kamer met terras – prachtig uitzicht – en al wat uitleg over de to do things. Straks voor het diner weer dat weggetje af naar Potes, dat wordt weer wat. Tot morgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...