woensdag 27 juni 2018

Zondag 24 juni :

Om 06u00 de koffers in de auto geladen en vertrokken richting Bordeaux. Een trip van bijna 1000km. Vanaf Parijs begon de route eentonig te worden dus werden er de nodige tussenstops ingelast om even te rusten en te eten. In de omgeving van Blaye zei de gps dat we binnen 2km het veer over de Gironde moesten nemen. Dat was niet ingecalculeerd. Blijkbaar is dit de kortste weg. Een leuke afwisseling in de eentonige route.




Vanaf de overkant was het nog een 40-tal km tot onze bestemming in St.-Estephe, Chateau Pomys. Deze 40 km wordt de Route Du Vin genoemd omdat je daar alle appelations van de Medoc passeert …. Margaux, Pauillac, St.-Julien, enz… Langs de weg stonden wegwijzers naar beroemde chateaux, zoals Mouton Rotschild, Palmer, Cos d’Estournel en ga zo maar voort. Je zou beginnen likkebaarden als je portemonnee het toelaat.




We kregen een leuke kamer toegewezen met een grote badkamer. Jammer genoeg was het restaurant gesloten voor vernieuwing, maar er was nog een tapasmenu beschikbaar, dus geen paniek. We sloten de dag af met een pastis, een tapasmenu en een fles van het kasteel in de prachtige tuin. Lekker.

Na een verfrissende douche onder de lakens want het was een vermoeiende reisdag. Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...