woensdag 27 juni 2018

Maandag 25 juni :

Vandaag gaan we wijn proeven en chateaux hoppen …

Ontbijt om 08u00. Na wat opzoekwerk vonden we een chateau in de buurt waar we gratis en voor niets een rondleiding en proeverij kregen. Bij de meeste van de chateaux moest je resereveren en ettelijke 10-tallen euros neerleggen hiervoor. Dus wij op weg naat chateau Larose Traintaudon, een cru bourgeois uit de Haut Medoc. We werden ontvangen door een vriendlijke juffrouw die ons de wijngaard, de citernes en de rijpingskelder liet zien. Interessante en verstaanbare uitleg gaf dat kind. Daarna mochten we de drie wijnen van het chateau proeven. We vonden Larose Perganson de beste, maar ja, met nog 4 weken vakantie voor de boeg kunnen we niks meenemen.




Lunch in de Brasserie Du Lac. Dit was echter het clubhouse van de Margaux golfclub. Maar neen, geen chichi en eerlijke prijzen voor het eten. Voor een flesje Margaux vroegen ze zomaar 1076 € !!!

Hierna wat gaan chateaux hoppen. Eerst op zoek naar chateau Margaux, die we na wat rondrijden toch vonden. Daarna Palmer, Pichon Longueville, Pichon Baron en Cos d’Estournel, Mouton Rotschild had een te grote oprijlaan dus daar zagen we niks.




Op weg naar het hotel nog een stop gemaakt bij het Fort Medoc, een versterking van de oever van de Gironde. Leuke rustige plek.




Diner met weer een tapasmenu en een flesje huiswijn.



Morgen op weg naar Spanje !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...