dinsdag 27 juni 2017

27 juni : San Jose

Dinsdag 27 juni : San Jose

Vandaag om 6u30 wakker. Madam lag nog goe te ronken. Nota van MM : ze had ook niet geslapen op de vlieger. Eerste CR ontbijt omstreeks 7u30 : rijst met zwarte bonen, roereieren en een soort van stoofvlees, fruitsap en koffie. Daarna nog wat stukjes ananas, meloen en papaya. (zonder Carlsberg).

Ik had op het net gelezen dat er iemand geleide wandelingen door de stad verzorgd. Die vertrekken om 09u00 aan het plein voor het Nationaal Theater. Leek me wel leuk. Wij daar tot half 10 gezeten maar niemand gezien. Dan maar zelf op weg naar ….. de markt. Kleurrijk en geurrijk …




Aan de Plein van de Democratie is er nog een markt …. met souvenirs. Ook daar naartoe. Tegen een uur of 11 tijd om de innerlijke mens te verfrissen. Mady een ijskoffie en ik natuurlijk het plaatselijke bier, een Imperial.




We zaten aan de Avenida Central dus was er veel passage. Wat me opviel was dat de lokale Tica’s een stevige poep hebben en een beetje hoger nog van alles stevig en groot ….. Pffft. Zelfs de etalagepoppen zijn welgevormd.

Na een lichte lunch – wrap met kip – tijd om wat water op te slaan in de lokale supermarkt. Hadden ze daar toch Centenario zeker ! Die kans liet ik niet liggen.



Daarna terug naar het hotel om wat bij te komen. Het was hier deze morgen al 27 graden en bewolkt. Nu is het aan het druppelen. Lekker. Subiet de fles van Stina opmaken. Morgen gaan we heel de dag op pad.

Zo’n lange vliegreis kruipt toch in je kleren, we zijn allebei nog doodmoe.

Tot morgen.


2 opmerkingen:

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...