dinsdag 27 juni 2017

26 juni : vertrek

Maandag 26 juni : D-Day !

Alle koffers en toestanden waren gepakt. Wekker stond op 06u00. Nog even de buren op de hoogte gebracht en dan de auto in, op weg naar Schiphol.

Toch een half uurtje file onderweg. De auto netjes op P3 lang parkeren gezet en dan met de shuttle naar de vertrekhal. We hadden onze instapkaarten al afgedrukt en op onze telefoons staan. Geen incheckbalies meer maar een kast met de schuifdeur waar je je koffer moest inzetten. Gewicht werd gecontroleerd en de barcode van de instapkaart gescand. De bagagelabels kwamen er zo uitgerold, die moesten we zelf aan de koffer plakken. Geen overgewicht dus de koffer verdween op de band. Dan de security …. 30 minuten aanschuiven met daarna een bodyscan en controle van de handbagage. Geen probleem, we hadden tijd. Daarna paspoortcontrole, ook geheel geautomatiseerd. Binnenkort hebben ze daar geen personeel meer voor nodig.

Nog even iets geknabbeld en gedronken – Heineken – bah en op naar de gate.



De Boeing 777 van KLM vertrok precies op tijd richting Panama, een 10 uurtjes vliegen. Ik heb zoals gewoonlijk de meeste tijd geslapen. Heb in een wakkere periode toch nog Rogue One gezien. Bij aankomst in Panama moesten we een drietal uurtjes wachten voor onze aansluiting naar San Jose in Costa Rica. We begonnen stilaan moe te worden. Om 21u55 steeg het vliegtuig op. Na anderhalf uur touchdown in San Jose. Weer de nodige verplichtingen voldoen en naar de exit. Daar stond iemand van het reisburo ons op te wachten en die bracht ons naar ons hotel de Sleep Inn in downtown San Jose. Het was ongeveer middernacht toen we op de kamer waren. Stina had weer voor een lekkere frisse chardonnay gezorgd, die smaakte. Op dit moment ligt TM al te snurken. De wekker staat op 08u00 morgenvroeg. Even bijkomen van de trip.





Morgen geen programma. We gaan gewoon wat sightseeing doen. Slaapwel.

1 opmerking:

  1. Ha, ha, Heinken is idd. BAH. Lustte vroeger nooit bier, omdat ik alleen Heineken enzo kende. En toen ontdekte ik de trappist...En andere lekkere biertjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Vrijdag 6 juli : Bewolkt. Pffft. Na weer een overdadig ontbijt vertrokken voor een rondrit door het NP. We gingen van Potes over d...